پنج شنبه 27 مهر 1396 - 29 محرم 1439 - 2017 اکتبر 19
کد خبر : 195465
تاریخ انتشار : 22 آبان 1395 10:3

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: کتاب، اکسیر حیات بخش جامعه است

سید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آستانه هفته کتاب، طی یادداشتی که برای ستاد خبری بیست و چهارمین دوره هفته کتاب ارسال کرد، کتاب را اکسیر حیاتبخش جامعه دانست.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری بیست و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آستانه هفته کتاب طی یادداشتی کتاب را محور خیمه استوار فرهنگ، و اکسیر حیاتبخش جامعه عنوان کرد.

متن یادداشت سیدرضا صالحی امیری به شرح زیر است:
«کتاب محور و عمود خیمه استوار فرهنگ است. کتاب شاخص مهم توسعه است و توسعه پایدار بدون کتاب امکانپذیر نیست. کتاب خواندن بر میزان دانایی و آگاهی جامعه می افزاید و چنین جامعه ای با شناخت و آگاهی به حل مشکلات خود می اندیشد و زودتر نتیجه می گیرد. گسترش علم ارتباطات و فناوری های روزآمد و تجربه روندهای توسعه کشورها در جهان امروز، موجب شده تا عنصر آگاهی بخشی و دانش افزایی بیش از هر زمان دیگری اهمیت یابد. در این میان نقش آفرینی ایران اسلامی در زمینه آگاهی افزایی، انتظاری دور از ذهن نیست. بویژه که ایران از دیرباز مهد تمدن و فرهنگ بوده و آثار بسیار گران بها و دانشمندان بزرگی را طی قرون متمادی به عنوان سرمایه فرهنگی به خود دیده است. برای دستیابی به قله های تعالی و توسعه، به جای نگاه تک بعدی به الگوهای توسعه و محوریت اقتصاد در برنامه ریزی ها، باید روح فرهنگ سرشار از فضیلت و معرفت ایرانی- اسلامی را در آن بدمیم و به نقش موثر فرهنگ در پیشبرد برنامه ها و تسریع در رسیدن به اهداف مورد نظر توجه داشته باشیم.

سرانه مطالعه یکی از شاخص های مهم توسعه به شمار می رود، بطوریکه در کشورهای توسعه یافته میزان مطالعه و کتابخوانی از رقم بسیار بالایی برخوردار است. این شاخص در کشور ما با پیشینه و سابقه فرهنگی و تمدنی روشن آن به هیچ وجه در شان این مرز پرگهر نیست. ما ایرانیان که با کتاب آشنایی و انس دیرینه ای داشته ایم و پیشینیان ما در ایران باستان، از تمدن های پیشتازی بودند که برای نوشتن، خط را اختراع کردند؛ همچنین با پذیرش دینی که مهمترین اعجاز پیامبر آن، کتاب قرآن بود و با وجود مفاخر و بزرگان عرصه اندیشه و فرهنگ از دیرباز تاکنون و پیشتازی ما در تولید علم در قرن های طلایی اسلام در قالب کتاب، وضعیت امروز مطالعه مان تناسب و سنخیتی با این پیشینه ارزشمند ندارد. این یک واقعیت غیر قابل انکار است که از آن زمان که آدمی نوشتن را آموخت و توانست اندیشه هایش را در قالب کتاب به دیگران عرضه کند، کتاب های ما، معرف فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی بوده است. ضرورت حیاتی کتابخوانی در وضعیت کنونی ما، از چنان اهمیتی برخوردار است که برای دستیابی به قله های توسعه هیچ فرصتی را در این مسیر نباید از دست بدهیم. توسعه فردا در گرو آگاهی، مطالعه و خوانش امروز است.

برگزاری هفته کتاب فرصت مغتنمی برای بهره گرفتن از عطر و بوی دل انگیز فضیلت و دانایی است تا اهالی فضل و دانش و علاقه مندان عرصه فرهنگ چند روزی در این فضای پر رایحه تنفس کنند. از این رو لازم می دانم تا از تمامی دست اندرکاران این رویداد فرهنگی عظیم در سراسر کشور که گام بلندی در راستای بهبود وضعیت کتابخوانی برمی دارند، صمیمانه قدردانی نمایم و تاکید کنم که رویکرد دولت یازدهم در عرصه فرهنگ بویژه حوزه کتاب تلاش حداکثری برای رونق بخشیدن به این حوزه و کاهش تصدیگری های دولت بوده و با سرعت بیشتر ادامه خواهد یافت. چرا که بر این اعتقادیم که گره های فروبسته اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با اکسیر فرهنگ و سرانگشتان کتاب باز خواهد شد.»

بیست و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ آبان ماه تا یکم آذر ۱۳۹۵ در سراسر کشور برگزار می شود.