سه شنبه 30 آبان 1396 - 3 ربيع الاول 1439 - 2017 نوامبر 21
تاریخ انتشار : 4 اردیبهشت 1390 0:0

آیین بزرگداشت روان شاد عزت الله نگهبان برگزار می شود

آیین بزرگداشت روان شاد عزت الله نگهبان پدر باستان شناسی نوین ایران، عصر روزهای پنجم و ششم اردیبهشت، ساعت 14 الی 19 در دانشگاه تهران، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، تالار فردوسی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز نشر دانشگاهی، انجمن علمی باستان‌شناسی دانشگاه تهران، برنامه‌ای دو روزه درباره نقش و اهمیت فعالیت‌های دکتر "عزت‌الله نگهبان" در تکوین باستان‌شناسی و تشکیلات میراث فرهنگی، همچنین اعتلای شناخت و صیانت از میراث فرهنگی ایران برگزار می‌کند.

عزت‌الله نگهبان یکی از پایه‌گذاران باستان‌شناسی ایران بوده و از جمله کسانی است که مبارزه و مقابله او با سوداگران و قاچاقچیان اموال فرهنگی زبانزد است.

دکتر عزت‌الله نگهبان از چهره‌های بین‌المللی باستان‌شناسی ایران، از آغاز شروع به کار گروه باستان‌شناسی و تاریخ مرکز نشر دانشگاهی با این مجموعه همکاری داشته و در ترویج محتوای علمی گروه باستان‌شناسی و تاریح زحمات زیادی را متحمل شده‌اند.

بر این ‌اساس مرکز نشر دانشگاهی در این بزرگداشت با ارائه و عرضۀ کتاب «باستان‌شناسی و هنر ایران» اثر گرانبهای دکتر عزت‌الله نگهبان و دو مجلۀ تخصصی مجلۀ باستان‌شناسی و تاریخ و نامۀ ‌ایران‌باستان و همچنین 6 عنوان کتاب منتشر شده از این مرکز با عناوین: تاریخ و تمدن ایلام، آغاز شهرنشینی در ایران، مبانی نظری باستان شناسی، گورخمره‌های اشکانی، اشعار فارسی كاشیهای تخت‌سلیمان، در حوزۀ باستان‌شناسی و تاریخ، یاد و نام این استاد گرانقدر را گرامی و زنده می‌دارد.

در این برنامه مراسم از استادان و چهره‌های شاخص باستان‌شناسی کشور همچون صادق ملک شهمیرزادی، جلال‌الدین رفیع‌فر، کامیار عبدی، سیدمحمود موسوی، احسان یغمایی و عمران گاراژیان درباره شخصیت علمی "دکتر نگهبان" سخنرانی می‌کنند.

در ادامه نیز فیلم مستند کوتاهی با نام «از اهواز تا فیلادلفیا» که از سوی انجمن علمی باستان‌شناسی درباره دکتر نگهبان تهیه شده است، در این بزرگداشت به نمایش درمی‌آید.