چهارشنبه 26 مهر 1396 - 28 محرم 1439 - 2017 اکتبر 18

١٣٩٠، 248 ص، وزيري ـ شميز

شابك ٢-١٤٠٣-٠١-٩٦٤-٩٧٨

٦٤٠٠ تومان

بهبود كيفيت راهي بي‌پايان است كه موفقيت در آن را بايد با شاخصهاي نسبي سنجيد، زيرا معيارهاي مطلق براي تعيين و دستيابي بدان پيدا نمي‌شود. بهبود كيفيت قلمرويي است كه در آن رنگها طيفي از انواع خاكستريهايند و در آن رنگ سياه و سفيد را به‌طور مطلق نمي‌توان يافت.

كتاب حاضر نتيجة طرح جامع پژوهشي است كه با حمايت «سازمان همكاري و توسعة اقتصادي (OECD)» به انجام رسيده است. اين طرح فرايندهاي سنجش كيفيت در ١٤ كشور جهان را تبيين مي‌كند و بر دو هدف عمدة تشريح هدفها، روشها و نتايج مورد انتظار از نظامهاي مختلف ملي سنجش كيفيت و بررسي تأثير آنها بر مديريت سازماني و تصميم‌گيري استوار است. اين كتاب از متون معتبر و بنيادي است كه ضمن ارتقاي سطح آگاهي استادان، پژوهشگران، دانشجويان تحصيلات تكميلي از تجربه‌هاي موفق در فرايندهاي سنجش كيفيت در عرصة بين‌المللي، به تصميم‌گيرندگان، سياست‌گذاران و به‌طور كلي مديران و راهبران دانشگاهي ياري مي‌رساند.

كتاب شامل ١٠ فصل با عنوانهاي مقدمه؛ سنجش كيفيت در آموزش عالي: مدل مفهومي؛ بسترهاي ملي در حال تغيير: پيدايش سنجش مديريت كيفيت؛ بسترهاي سازماني در حال تغيير: خودمختاري و پاسخگويي؛ روشهاي نمايندگيهاي كيفيت؛ روشهاي سنجش كيفيت در مؤسسات آموزش عالي؛ اثرگذاري سنجش كيفيت از طريق پاداش؛ اثرگذاري سنجش كيفيت از طريق تغيير سياستها و ساختارها؛ اثرگذاري سنجش كيفيت از طريق تغيير فرهنگها؛ و سنجش كيفيت و تغيير سازماني است. در پايان كتاب مراجع و واژه‌نامه آورده شده است.