پنج شنبه 30 شهريور 1396 - 1 محرم 1439 - 2017 سپتامبر 21
تاریخ انتشار : 12 شهریور 1390 0:0

گروه شیمی و مهندسی شیمی

گروه شيمي و مهندسي شيمي مركز نشر دانشگاهي در مهرماه ١٣٥٩ به سرپرستي دكتر علي پورجوادي فعاليت خود را آغاز كرد. هدف تهيه و توليد كتابهاي درسي دانشگاهي بود كه پيشتر از وضعيت مناسبي برخوردار نبودند و در نگارش يا ترجمه و تدوين آنها قواعد و ضوابط آن‌طور كه بايد رعايت نمي‌شد. به همين جهت اين گروه بر آن شد تا با همكاري دهها تن از اعضاي هيئت علمي دانشگاهها و مراكز آموزشي گامي مؤثر در رفع اين مشكلات بردارد. گروه شيمي و مهندسي شيمي كار خود را با بررسي بيش از ٤٠٠ پيشنهاد ترجمه و تأليف در شاخه‌هاي تخصصي آغاز و از ميان آنها پيشنهاد ٢٤٥ نفر را تصويب كرد.

يكي از اين شاخه‌هاي تخصصي واژه‌گزيني بود كه از همان ابتداي تشكيل گروه به منظور يكدست كردن واژه‌ها و اصطلاحات شيميايي در كتابهاي ترجمه‌شده شروع به كار كرد. ثمرة جلسات مستمر اين شاخه وضع و انتخاب معادلهايي براي واژه‌ها و اصطلاحات خارجي شيمي بود كه مجموع آنها سرانجام به صورت ويرايش اول واژه‌نامة شيمي در سال ١٣٦٠ انتشار يافت. و هم‌اكنون حاصل تلاش اين شاخه ويرايش پنجم واژه‌نامه شيمي، واژگان شيمي و مهندسي شيمي و فرهنگ فشردة شيمي و مهندسي شيمي است.

اولين محصول گروه در سال ١٣٦٢ چاپ شد و تاكنون نزديك به ١٦٥ عنوان كتاب شيمي و مهندسي شيمي در شاخه‌هاي شيمي عمومي، شيمي‌آلي، شيمي‌تجزيه، شيمي معدني، شيمي فيزيك، شيمي بسپار، زيست شيمي، مهندسي شيمي، فرهنگ، واژه‌نامه، واژگان و كتابهاي متفرقه در رابطه با رشتة شيمي منتشر شده است. ترجمه و تأليف اين كتابها را افرادي از دانشگاههاي مختلف و شركتهاي صنعتي با درجات مختلف علمي عهده‌دار بودند. گفتني است بيشتر اين كتابها از زبان انگليسي و شمار اندكي نيز از زبانهاي فرانسه و آلماني ترجمه شده است. همچنين ويرايش اين كتابها را ويراستاراني بر عهده داشته كه همگي از صلاحيت علمي كامل برخوردار بوده‌اند.

از ديگر فعاليتهاي گروه شيمي مركز نشر دانشگاهي انتشار مجلة شيمي است كه اولين شمارة آن در فروردين ماه ١٣٦٧ با مديريت دكتر علي پورجوادي منتشر شد.

کتابها                                       مجله