جمعه 3 آذر 1396 - 6 ربيع الاول 1439 - 2017 نوامبر 24
تاریخ انتشار : 13 مهر 1390 0:0

گروه فیزیک

گروه فيزيك مركز نشر دانشگاهي از تابستان ١٣٥٩ با هدف فراهم آوردن كتابهاي درسي دورة كارشناسي فيزيك در سطحي مطلوب و ترويج علم فيزيك در جامعه آغاز به كار كرد. در اين راستا، در صدد بر آمد تا با همكاري استادان دانشگاهها به ترجمه، تصحيح و ويرايش كتابهاي پيشنهادي اقدام كند. در بررسي اين كتابها، ناهماهنگيهاي بسياري وجود داشت كه براي حل اين مشكل به گزينش واژه‌ها پرداخت. واژه‌نامۀ فيزيك را به صورت مقدماتي در سال ١٣٦١ و سپس ويرايش اول و دوم آن را در سالهاي ١٣٦٦ و ١٣٧٧ با لحاظ كردن اظهار نظر متخصصان منتشر كرد. همچنين، گزينش واژه‌هاي تخصصي شاخه‌هاي مختلف فيزيك آغاز شد و تاكنون واژه‌نامۀ الكترونيك، واژه‌نامۀ ژئوفيزيك و هواشناسي و واژگان فيزيك را منتشر كرده است.

اولين كتاب گروه فيزيك در سال ١٣٦١ منتشر شد و از آن زمان تاكنون ١٥١ كتاب فيزيك در زمينه‌هاي فيزيك پايه و كليات، مكانيك كلاسيك و الكترومغناطيس، ترموديناميك و مكانيك آماري، فيزيك حالت جامد و الكترونيك، اپتيك و ليزر، رياضيات فيزيك، فيزيك اتمي و هسته‌اي و ذرات بنيادي، فيزيك جديد: نسبيت و مكانيك كوانتومي، فيزيك زمين و نجوم، فيزيك در علوم پزشكي و پيراپزشكي، و تاريخ و فرهنگ فيزيك با شمارگاني بيش از يك ميليون نسخه منتشر شده است. هم‌اكنون حدود ١١ كتاب نيز دردست ترجمه، ويرايش و توليد است. ويرايش اين كتابها را حدود ٢٥ ويراستار با صلاحيت علمي كافي برعهده داشته‌اند. مديريت اين گروه را از ابتدا تا سال ١٣٧٢ دكتر رضا منصوري و سپس محمدرضا بهاري و از سال ١٣٧٥ تا ١٣٨٣ دكتر منيژه رهبر و از سال ١٣٨٣ تا ١٣٨٨ دكتر محمدابراهيم ابوكاظمي برعهده داشتند.

از ديگر فعاليتهاي گروه فيزيك مركز نشر دانشگاهي انتشار مجلۀ فيزيك است كه اولين شمارة آن در زمستان ١٣٦١ منتشر شد. مديريت اين نشرية علمي - ‌ترويجي تا سال ١٣٨٨ برعهدة دكتر رضا منصوري بود.

همكاراني كه از ابتداي تأسيس اين گروه با آن همكاري داشته‌اند عبارت‌اند از: هاله المعي، محمدرضا بهاري، محمدابراهيم ابوكاظمي، دكتر لطيف كاشيگر، دكتر محمدرضا خواجه‌پور، جهانشاه ميرزابيگي، بهرام معلمي، هوشنگ سپهري، دكتر منيژه رهبر. و در حال حاضر بهرام معلمي، سوسن انوري، ترانه طاهري و نيلوفر مهدوي با اين گروه همكاري مي‌كنند.

کتابها