شنبه 1 مهر 1396 - 3 محرم 1439 - 2017 سپتامبر 23
تاریخ انتشار : 26 آذر 1390 0:0

رونمایی کتاب «آسمان های دگر» در جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر کشور

مراسم تجليل از پژوهشگران برگزيده با حضور رئيس جمهور 26 آذرماه 1390 همزمان با پنجمين روز هفته پژوهش برگزار شد.

این مراسم روز شنبه 26 آذر ماه 1390 ساعت 13 در سالن همایشهای صدا و سیما با حضور دکتر محمود احمدی نژاد ، رئیس جمهور محترم، دکتر کامران دانشجو، دکتر محمد مهدی نژادنوری، دکتر محمدمهدی طهرانچی و دکتر احمد خاتمی برگزار شد. کتاب آسمان های دگر (راهنمای پژوهش در مثنوی) با تحقیق و تدوین دکتر احمد خاتمی، از انتشارات مرکز نشر دانشگاهی که به تازگی به چاپ رسیده است در این مراسم رونمایی شد.
     این پژوهش در صدد است تا در حد امکان ابعاد گوناگون افکار و اندیشه های مولانا را در مثنوی بکاود و آرای او را که در سراسر این کتاب پراکنده است فراهم آورد و راه را بر پژوهندگان مثنوی هموار کند در این پژوهش بالغ بر 2000 مدخل شناسایی و در برابر هر مدخلی سخنان مولانا به ترتیب سرایش به گونه ای قرار گرفته اند که جهت کلام مولانا را بر پژوهشگر روشن می کند. و محقق می تواند مطابقت با عدم مطابقت کلام مولانا را با موضوع خود دریابد. ارجاع ابیات به گونه ای است که پژوهشگر می تواند به همین اثر استناد یا به کتاب مثنوی به تصحیح نیکلسون مراجعه کند. علاوه بر مداخل، تمامی قصه های مثنوی نیز استخراج و تلخیص شده و به ترتیب در بخش پایانی کتاب قرار گرفته است. تعداد حکایتی که در پژوهش مثنوی مؤثر است بالغ بر 302 حکایت است.
    پژوهش حاضر، علاوه بر رشتۀ عرفان و تصوف اسلامی و زبان و ادبیات فارسی، برای هر کس که بخواهد موضوع مورد نظر خود را در شاخه های دیگر علوم در مثنوی جستجو کند کاربرد دارد.
     دکتر احمد خاتمی امسال پژوهشگر برتر علوم انسانی شناخته شدند و با ارائه کتاب آسمان های دگر (راهنمای پژوهش در مثنوی معنوی) برگۀ زرینی به کارنامۀ درخشان خود افزودند.
     در اين مراسم از 76 پژوهشگر برگزيده، 21 واحد پژوهشي برگزيده، مانند قطب هاي علمي، انجمن هاي علمي، مؤسسات پژوهشي و نشريات علمي و 19 فناور، تقدير شد. همچنین در بخش تقدير از پژوهشگران برگزيده از 26 پژوهشگر برگزيده دانشگاهي، 26 پژوهشگر برگزيده وزارتخانه ها و سازمانهاي اجرايي، 8 مدير پژوهشي برگزيده دانشگاهي و 8 مدير پژوهشي برگزيده در ساير وزارتخانه‌ها و دستگاههاي اجرايي تقدير شد.