پنج شنبه 23 آذر 1396 - 26 ربيع الاول 1439 - 2017 دسامبر 14

1389، 424ص، وزیری – شمیز

شابک 1- 1398- 01- 964- 978

9400 تومان

مکتوبات مولانا جلال‌الدین رومی تاکنون چهار بار در ایران و ترکیه و ترجمۀ ترکی آن یک‌بار در ترکیه به چاپ رسیده است، جز ترجمۀ ترکی آن، دیگر چاپها را درواقع می‌توان یک چاپ به حساب آورد.

پس از گذشت نوزده سال از انتشار مکتوبات مولانا جلال‌الدین رومی به تصحیح دکتر سبحانی، ویراست دوم آن براساس نسخه‌ای نویافته به همت مرکز نشر  دانشگاهی به چاپ رسیده است. اهمیت مکتوبات و مجموعۀ نامه‌های ارزشمند مولانا را از زوایای گوناگون می‌توان بررسی کرد، ازجمله مقدمۀ عبدالباقی گولپینارلی بر ترجمۀ مکتوبات چاپ ترکیه و مقدمۀ دکتر فریدون نافذ اوزلوق بر مکتوبات، که هر دو با ترجمۀ مصحّح محترم کتاب در آغاز همین چاپ آمده است، اطلاعات مفیدی را دربارۀ وجود نامه‌های مولانا در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد. افزون بر آن، توضیحات مصحّح دانشمند کتاب نیز حاوی مطالب و نکاتی دربارۀ نامه‌هاست که هر یک در جای خود گره‌گشا و حائز اهمیت است.

این کتاب متن منقّحی از مکتوبات مولاناست که با عناوین مقدمه؛ مولانا و نامه‌های او و ارزش آن از نظر تاریخ سلجوقیان؛ نامه‌ها؛ اشخاصی که نام آنان در نامه‌ها آمده است؛ توضیحات؛ فهرست آیات؛ فهرست احادیث، فهرست اشعار عربی؛ فهرست اشعار فارسی؛ فهرست امثال و جملات قصار؛ واژه‌نامه؛ و نمایه در دسترس پژوهشگران و علاقه‌مندان به متون فارسی و مفاخر علمی و عرفانی است.