پنج شنبه 2 آذر 1396 - 5 ربيع الاول 1439 - 2017 نوامبر 23
تاریخ انتشار : 24 خرداد 1391 0:0

نخستین همایش «ادبیات تطبیقی در دهۀ کنونی و چشم اندازهای آن» برگزار شد

نخستين «همايش ادبيات تطبيقي در دهۀ کنونی و چشم اندازهای آن» چهارشنبه 24خرداد سال جاری (1391) ساعت 10 تا 18 در تالار مولوی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی با سخنرانی دکتر بهمن حاجی پور افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز نشر دانشگاهی، آیین گشایش اولین همایش ادبیات تطبیقی پیش از ظهر امروز چهارشنبه 24 خرداد در تالار مولوی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی با سخنرانی دکتر بهمن حاجی پور، ریاست مرکز نشر دانشگاهی، دکتر احمد خاتمی، ریاست دانشکده علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مرتضی براری، دبیرکمیسیون انجمنهای علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر بهمن نامورمطلق، دبیر علمی همایش آغاز به کار کرد.

هدف از برگزاری این همایش، شناخت و بررسی وضعیت کنونی ادبیات تطبیقی در ایران و جهان و بررسی چشم­اندازهای آن است که به همت مرکز نشر دانشگاهی و با همکاری خانۀ هنرمندان ایران و انجمن علمی ادبیات تطبیقی برگزار شد.

ادبیات تطبیقی دارای تاریخچه ای کوتاه اما پر فراز و نشیب در جهان و به ویژه ایران است. این دانش که در قرن شانزدهم شکل گرفت. به دلایل گوناگون همواره در حال تحول و دگرگونی بوده است. این دگرگونی هم به بنیانها و اصول ادبیات تطبیقی مربوط بوده که با وجود مکاتب گوناگون پیوسته تغییر یافته است و هم به نوع نگرش نسبت به جایگاه و کارکرد آن برمی گردد. در کشور ما  تحولات این دانش به مراتب بیشتر و پیچیده تر بروز کرده است. از تأسیس این رشته در پیش از انقلاب  و حذف آن در دوران پس از انقلاب و هجوم گسترده ای که امروزه در دانشکده های متفاوت و در مقاطع گوناگون برای راه اندازی آن صورت می گیرد فرایند و سرگذشت پیچیده ای را پیش آن قرار می دهد.

وضعیت مذکور، گروه مطالعات تطبیقی نشر دانشگاهی را به تأمل واداشت تا در ادامه فعالیتهای این مرکز در زمینه ادبیات تطبیقی -به ویژه فعالیتهای مرحوم جواد حدیدی - نسبت به برگزاری همایش ملی در این خصوص اقدام نماید.

این همایش با حضور اعضای هیئت علمی: دکتر اسماعیل آذر، دکتر خلیل پروینی، دکتر احمد تمیم داری،  دکتر محمدحسن جواری، دکتر احمد خاتمی، دکتر نرگس خدایی، دکتر ایلمیرا دادور، دکتر حجت رسولی، دکتر محمد زیار، دکتر طهمورث ساجدی، دکتر آندرانیک سیمونی، دکتر سعید فیروزآبادی، دکتر علی فیض الهی، دکتر جان اله کریمی مطهر، دکتر بهمن نامورمطلق، دکتر امیرعلی نجومیان، دکتر مهرگان نظامی و دکتر عباسعلی وفایی و جمعی از استادان و علاقه مندان به حوزۀ ادبیات و ادبیات تطبیقی برگزار شد.

یادآور می شود محورهای این همایش: رويكرد نظریه‌های جديد ادبي در دهه اخیر، دانش‌های تطبیقی، جهانی‌سازی و روابط بیناتمدنی، مطالعات فرهنگی و دانش‌های تطبیقی، قلمرو کنونی ادبیات تطبیقی، فرهنگ ایرانی-اسلامی و ادبیات تطبیقی، رسانه‌های نو و ادبیات تطبیقی، جایگاه ادبیات تطبیقی در کشورهای گوناگون بوده است.

گفتنی است همایش ادبیات تطبیقی در ساعت 18 به کار خود پایان داد.