سه شنبه 30 آبان 1396 - 3 ربيع الاول 1439 - 2017 نوامبر 21
تاریخ انتشار : 21 تیر 1391 0:0
تعداد مشاهدات : 1953

رونمایی از آخرین یادگار پروفسور شاپور شهبازی «تاریخ ساسانیان»

مراسم رونمایی از آخرین اثر پروفسور شاپور شهبازی، پنج شنبه 22 تیرماه در سالن مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار خواهد شد.

نخستين همايش مطالعات تاريخ ايران به مناسبت يادروز پروفسور عليرضا شاپور شهبازي، پنج‌شنبه 22 تيرماه در سازمان اسناد و كتابخانه ملی فارس برگزار می‌شود.

همایش مطالعات تاریخ ایران در 3 بخش؛ نشست علمی با سخنرانی دکتر محمدتقی ایمان‌پور استاد دانشگاه فردوسي مشهد، دکتر چگینی باستان‌شناس و دکتر عسگری استاد دانشگاه شيراز؛ رونمایی از کتاب تاریخ ساسانیان و حضور در آرامگاه ایشان در حافظیه برگزار می‌شود.

دکتر شاپور شهبازی، باستان‌شناس و مورخ متولد شیراز، مطالعات خود را در زمينۀ باستان‌شناسی و تاريخ ايران ‌باستان انجام داد و توانست آثار ارزنده‌ای در اين زمينه از خود به جای بگذارد.

« تاریخ ساسانیان» آخرین اثر زنده‌یاد علیرضا شاپور شهبازی است که سال گذشته توسط مرکز نشر دانشگاهی به چاپ رسید. این کتاب که نتیجۀ کوشش هفت‌ساله شاپور شهبازی است به روشن‌ترشدن دورۀ تاریخی ساسانیان می‌پردازد. وی آن‌گونه که خود در مقدمه کتاب تاریخ ساسانیان توضیح داده، این اثر را به دو منظور نگاشته است؛ نخست شناساندن تاریخ گرانبهای طبری و دوم روشن‌ترکردن دورۀ تاریخی ساسانیان با یاری جستن از منابع تاریخی و پژوهش‌های مورخان جدید.

کتاب تاریخ ساسانیان؛ ترجمه بخش ساسانیان از کتاب تاریخ طبری و مقایسۀ آن با تاریخ بلعمی با ترجمه، تحقیق و تعلیقات علیرضا شاپور شهبازی شایسته تقدیر بیست و نهمین دوره جایزۀ کتاب سال ایران در سال 1390 شده است.