این کتاب کوششی است بر مکانیک کلاسیک که بهطور نسبتاً تخصصی به بخشهای نجوم آن میپردازد به گونهای که از مفاهیم و پندارهای نظریه نسبیت و فیزیک جدید در آن استفاده نشده است. پس شالوده و سنگ بنای این کتاب فیزیک نیوتونی است و همچنین دلیل نامگذاری تحت عنوان «آشنایی با مکانیک سماوی» نیز بهره گرفته از نجوم نیوتونی است.
این کتاب بیشتر از زاویه دید نظری به مسائل نجومی میپردازد ولی برای جذابیت بیشتر به خصوص در فصل آخر نیمنگاهی هم به حالتهای کاربردی و مهندسی دارد. همچنین بیشتر مباحث و مسائل موجود به صورت تحلیلی حل بحث شده و از روشهای کامپیوتری و عددی تا حد امکان اجتناب شده است. پس با توجه به ماهیت این کتاب میتوان برای آن، دو گروه مخاطب خاص در نظر بگیریم.
الف) دانشجویان رشته فیزیک مقاطع کارشناسی که علاقهمند به نجوم هستند میتوانند پس از گذراندن واحدهای ریاضیات و فیزیک پایه و حساب دیفرانسیل و انتگرال این کتاب را به عنوان منبع اختیاری و مکمل واحد مکانیک تحلیلی فراگیرند.
ب) دانشپژوهان و استعدادهای درخشان مقطع دبیرستان در حوزه المپیاد کشوری در سطح پیشرفته و جهانی «نجوم و اختر فیزیک» که در حال رقابت هستند نیز میتوانند به عنوان مرجعی جامع در بخش مکانیک سماوی به این کتاب استناد کنند.