به گزارش روابط عمومی مرکز نشر دانشگاهی و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر حسن سودمند افشار، رئیس مرکز نشر دانشگاهی، دوشنبه 5 دی ماه 1401، به منظور امضای تفاهم نامه همکاری، با حضور در دانشگاه علامه طباطبائی با دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه دیدار و گفت و گو کرد.
دانشگاه علامه طباطبائی و مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف توسعه پژوهش های کاربردی و آموزشی و رفع مشکلات منابع علمی و همچنین پاسخگویی به مهمترین ضرورتهای جامعه علمی کشور در خصوص تبدیل زبان فارسی به زبان علم دنیا، تفاهم نامه همکاری امضا کردند. با امضای این تفاهمنامه، دو طرف میتوانند با استفاده از مشارکت دانشمندان و پژوهشگران دانشگاهی و مراکز علمی، موجبات ارتقای علمی و تحقیقاتی و آموزشی کشور را فراهم کنند.
دکتر معتمدی در این دیدار، با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه علامه طباطبائی در حوزههای مختلف، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی چاپخانهای با قدمت بالا دارد که ظرفیت آن بیش از کارهایی است که انجام میدهد. ایجاد هم افزایی بین دانشگاه علامه طباطبائی و مرکز نشر دانشگاهی، امکان استفاده بیشتر از ظرفیت این چاپخانه را فراهم میکند.
در این دیدار، دکتر سودمند افشار نیز ضمن اشاره به پیشینه مرکز نشر دانشگاهی و تبیین زمینههای مشترک همکاری دو طرف، اظهار کرد: بخشی از ماموریت مرکز نشر دانشگاهی، تولید آثار فاخر و ماندگار در سطح ملی و بین المللی است.
وی با بیان اینکه عمومیسازی نشر دانشگاهی، سیاست مرکز نشر است، به اقدامات این مرکز شامل بین المللی سازی مرکز و تولید محتوا با همکاری استادان شاخص اشاره کرد و یکی از کارهای مهم مرکز نشر دانشگاهی را تولید فرهنگ واژگان در رشته های مختلف عنوان کرد. ایشان افزود تا کنون 35 فرهنگ واژگان توسط مرکز نشر دانشگاهی به چاپ رسیده است.
رئیس مرکز نشر دانشگاهی با تاکید بر تقویت همکاریها و استفاده از ظرفیتهای دو طرف، خواستار معرفی استادان سرشناس و برجسته برای تولید آثار فاخر شد.
در بخش دیگری از این دیدار، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر داود حسین پور گفت: تولید و انتشار کتابهای ماندگار، بومی و تاثیرگذار که به زبان های مختلف ترجمه شوند و به عنوان منبع درسی استفاده شوند، یکی از موضوعات مهمی است که در این معاونت دنبال میکند.
بخشی از موضوعات این تفاهمنامه همکاری مشترک در زمینه تألیف و تدوین کتب درسی و کمک درسی در رشتههای مورد نیاز و مرتبط، برگزاری دورههای تخصصی ویراستاری توسط مرکز نشر جهت متصدیان و متولیان نشریات دانشگاه، همکاری در راستای تحقق اولویتهای پنجگانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ویژه اولویت نخست آن یعنی مرجعیت و دیپلماسی علمی، هدایت و حمایت از پایاننامههای تحصیلی، همکاری در جهت ترویج و نهادینهسازی سیاستهای صحیح چاپ و نشرِ منابع اطلاعات علمی از طریق ارائه مشاوره و برگزاری کارگاه آموزشی، استفاده از امکانات چاپخانه دانشگاه برای چاپ کتب مرکز با تعرفه های واقعی و همکاری در جهت تأسیس و راهاندازی سامانه پشتیبانی از تولید و تبادل محتوا و آموزش الکترونیکی دانشگاهی است.