اخبار مرکز

ایران تنها مرجع تولید کتب علمی برای کشورهای فارسی زبان است

 

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

به نقل از پایگاه خبری تحلیلی ندای زاگرس:

_x000D_

رییس مرکز نشر دانشگاهی، تولیدات علمی کشور را قابل مبادله با دیگر کشورهای جهان دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران تنها مرجع تولید کننده کتب علمی برای کشورهای فارسی زبان است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ˈبهمن حاجی پورˈ روز یکشنبه در نشست خبری به تشریح فعالیت های این مرکز در آستانه سال تحصیلی جدید دانشگاهی پرداخت و به برگزاری نمایشگاهی از آثار منتشر شده این مرکز در تمام دانشگاه های تهران اشاره کرد.
وی با بیان آنکه افزایش قیمت کاغذ، سبب افزایش 25 درصدی قیمت برخی کتب دانشگاهی شده، افزود: این مرکز به مناسبت شروع سال تحصیلی، برای نخستین بار و در راستای دسترسی آسان دانشجویان به کتاب های مرکز، به صورت همزمان، نمایشگاهی از آثار خود را در دانشگاه های سراسر تهران برگزار می کند.
رییس مرکز نشر دانشگاهی، به تعداد عناوین و موضوعات عرضه شده در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: بیش از 600 عنوان کتاب در حوزه های مختلف علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، و کشاورزی و با تخفیف 15 تا 35 درصد از یکم تا 13 مهر ماه در این نمایشگاه عرضه می شود.

_x000D_


_x000D_

 برنامه ریزی برای توسعه طرح ˈشعفˈ
حاجی پور در مورد برنامه ریزی این مرکز در زمینه طرح ˈشعفˈ(شبکه عرضه فراگیر کتب دانشگاهی) و توسعه آن گفت: با اجرای این طرح، انتشارات دانشگاه های سراسر کشور، این امکان را دارند تا آثار منتشر شده خود را از طریق نمایشگاه دایمی مرکز نشر دانشگاهی واقع در کتابفروشی مرکز در خیابان انقلاب و یا از طریق پایگاه اینترنتی به نشانی www.iup.ac.ir تهیه کنند. در روش خرید الکترونیکی، کتاب مورد نظر برای فرد متقاضی ارسال خواهد شد.
وی ادامه داد: این برنامه با همکاری بانک پاسارگاد انجام می گیرد و کارت های اعتباری به ارزش 30 و 50 هزار تومان تهیه و از طریق دانشگاه ها در اختیار دانشجویان قرار گیرد که میزان آن برای مقاطع، متفاوت است. این کارت ها در مرحله اول از سوی مرکز و در مراحل بعدی توسط دانشجویان قابل شارژ خواهد بود.
رییس مرکز نشر دانشگاهی درمورد برنامه این مرکز در جهت تقویت کتابخانه دانشگاه های کشور گفت: این برنامه با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته و با توافقات انجام شده، بیش از یکهزار و 500 عنوان کتاب این مرکز با 20 درصد تخفیف از طرف مرکز و 30 درصد هزینه از طرف معاونت پژوهشی وزارت علوم در اختیار مراکز آموزشی کل کشور قرار خواهد گرفت.

_x000D_

 
با توجه به گرانی کاغذ، اولویت مرکز نشر دانشگاهی انتشار آثار درسی است
حاجی پور در مورد راهکار این مرکز با توجه به افزایش قیمت کاغذ گفت: بطور کلی این مرکز در زمینه تولید با دو دسته آثار درسی و کمک درسی روبرو است. در شرایط کنونی و با توجه به افزایش قیمت کاغذ، شورای تصمیم گیری مرکز به این نتیجه رسیده که اولویت چاپ به آثار درسی مورد نیاز دانشجویان داده شود.
وی افزود: مرکز نشر دانشگاهی، هزینه های خود را از محل درآمد شخصی مرکز تامین می کند اما در تلاش است، گرانی کاغذ کمترین فشار را به خریدار وارد کند.

_x000D_

 
تولید کتب مرجع هزینه بالایی دارد
وی در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا در مورد کمبود کتب مرجع دانشگاهی و آنکه این مرکز افزایش آن را در دستور کار دارد یا نه، گفت: تولید یکسری آثار، در برنامه کاری مرکز گنجانده شده است. این آثار در شورای پژوهشی مرکز در حال بررسی است و محصولات بی نظیری را در شاخه های شیمی، ریاضی و زمین شناسی در دست آماده سازی داریم. در زمینه علوم انسانی نیز اقداماتی صورت گرفته است.
حاجی پور یکی از مهمترین رسالت های این مرکز را ویراستاری عنوان کرد و گفت: از خطرات جدی که کتب دانشگاهی را تهدید می کند، نادیده گرفتن معادلات فارسی در ترجمه آثار است که به شدت به زبان فارسی لطمه وارد می کند. در شورای پژوهشی و در بحث واژه گزینی، بگونه ای عمل خواهد شد که کمتر به زبان فارسی لطمه وارد شود.

_x000D_

 
در بحث بین الملل، اولویت با دانشجویان فارسی زبان است
وی در پاسخ به دیگر سووال خبرنگار ایرنا در مورد بین المللی سازی کتب نشر دانشگاهی نیز گفت: در این زمینه، اولویت با دانشجویان فارسی زبان خارج از کشور است. در این زمینه تلاش های متمرکزی برای کشور افغانستان انجام شده و برای دانشجویان تاجیکی نیز مذاکراتی در حال انجام است.
به گفته حاجی پور، با بررسی انجام شده، ایران مرجعی برای تولید کتب علمی در میان کشورهای فارسی زبان است و تقریبا این جریان یکسویه است. اقدامات خوبی در زمینه تولید کتب علمی در حوزه های علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی ، علوم انسانی صورت گرفته است.

_x000D_

 

_x000D_

طرح ˈسنمˈ با هدف یکپارچه سازی مقالات صورت گرفته است
حاجی پور در مورد ایجاد سامانه های برای یکپارچه سازی مقالات گفت: در راستای این برنامه، با یکسری موازی کاری ها روبرو بودیم. در هفته گذشته در دفتر مشاوره دانشگاه صنعتی شریف، بحث یکپارچه سازی مقالات تولید شده در مجلات ایرانی به شکلی یکپارچه مطرح شد و قرار است این طرح با امکان ترجمه تولیدات به زبان های عربی و انگلیسی در مرکز نشر دانشگاهی انجام شود.
وی گفت: این طرح درصدد است، مقالات علمی منتشر شده در نشریات را از پنج سال گذشته تا کنون جمع آوری کند، اما به علت برخی موازی کاری، تا اندازه ای متوقف شد. اکنون درصدد ایجاد یک زیرساخت هستیم که پس از تکمیل آن، خود را در یک موقعیت رقابتی با تولیدکننده های غربی قرار دهیم.
رییس مرکز نشر دانشگاهی با بیان آنکه تا اواخر پاییز امسال حدود 60 درصد مقالات در پایگاه اطلاع رسانی مرکز قرار خواهد گرفت، افزود: در قالب این طرح به جهانیان نشان خواهیم داد که تولیدات علمی ایران قابل مبادله با دیگر کشورها در جهان است.
وی گفت: در فاز بعدی بدنبال تولیدات جهان اسلام هستیم تا هر مسلمانی در هر نقطه از دنیا بتواند تولیدات علمی خود را در این پایگاه اطلاع رسانی قرار دهد.
حاجی پور افزود: کنسرسیوم تولید محتوای ملی که مرکز نشر دانشگاهی نیز عضو آن است بدنبال این است که همه تولیدات انجام شده را یکپارچه، و امکان دسترسی آن را برای همگان فراهم سازد.

_x000D_

 

_x000D_

 

_x000D_


_x000D_

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *