اخبار مرکز

متن گفتگوی دکتر محمد مهدی طهرانچی ریاست مرکز نشر دانشگاهی با برنامۀ گفتگوی خبری اخبار 20 شبکه 4 سیما

 

_x000D_

 

_x000D_

با توجه به اینکه نخستین بار است که از یک طرح الکترونیکی و با حضور معاون آموزشی وزارت علوم رونمایی می شود ویژگیهای این طرح را برشمارید و در ارتباط با قابلیتهای آن توضیح دهید.

_x000D_

رساله‌های دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد به عنوان نخستین کار پژوهشی دانشجویان، از ارزش و اعتبار زیادی برخوردار است و با توجه به رشد علمی کشور و  افزایش تعداد رساله های دکتری، باید انتظار داشت که در آینده به میراث مکتوب کشورمان مبدل شوند.

_x000D_

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز نشر دانشگاهی با توجه به رسالت خود، وظیفه توانمندسازی دانشجویان را در ارتباط با صحیح نوشتن رساله دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد بر عهده دارد.

_x000D_

رساله و پایان‌نامه‌ها باید از ویژگیهای صحت علمی، صحت ساختاری و زبانی برخوردار باشند اما متأسفانه با بررسیهایی که در این زمینه انجام داده‌ایم شاهد نواقصی در رساله‌های دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد به ویژه در رعایت زبان فارسی بودیم حتی در میان اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها نیز زبان فارسی در مستندکردن و کتاب‌نویسی آنچنان که باید رعایت نمی‌شود.

_x000D_

 

_x000D_

درس روش تحقیق که به عنوان یک واحد درسی مشترک در اکثر رشته‌های دانشگاهی به آن پرداخته می‌شود نمی تواند پاسخگوی نیاز دانشجویان در مستندسازی پژوهشهایشان باشد؟

_x000D_

روش تحقیق بحث آغازین شروع فرایند پژوهش به شمار می‌رود اما تنها با عنایت به این واحد  درسی، نمی‌توان پاسخی برای مباحث پیرامون بهینه و توانمندسازی مستندات به شیوۀ صحیح و در چارچوبهای استاندارد یافت. این سامانه در واقع پاسخگوی نیاز تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی از ابتدای فرایند پژوهش تا جلسه دفاعیه آن است که در 9 سرفصل و باتوجه به مقتضیات دانشجویان به آنان ارائه خواهد شد.

_x000D_

 

_x000D_

آیا تفاوتی در نحوه آموزشهای ارائه‌شده در این سامانه متناسب با رشته‌های مختلف دانشگاهی وجود دارد؟

_x000D_

این سامانه قادر به پاسخگویی تمامی نیازها و سؤالهای دانشجویان در رشته‌های مختلف دانشگاهی است و تمامی سرفصلهای ارائه‌شده در آن نیز، توسط استادان مجرب و به نام آن حوزه گردآوری و تنظیم شده در سامانه ارائه می‌شود. هدف ما این است که از طریق این شیوه آموزشی، دوره رساله و پایان‌نامه‌نویسی را به دورانی پربار و لذت‌بخش برای دانشجویان تبدیل کنیم و از رنجشی که گاهاً به دلیل عدم تسلطشان بر نحوۀ تدوین رساله و پایان‌نامه متحمل می‌شوند بکاهیم.

_x000D_

 

_x000D_

آیا این دوره‌ها از استانداردهای جهانی نیز برخوردار است؟ 

_x000D_

مرکز نشر دانشگاهی از سابقه 30 ساله در حوزه نشر دانشگاهی بهره‌مند است و براساس این تجربه 30 ساله و با نگاه به استانداردهای جهانی، با راه‌اندازی این سامانه، رسالت خود را در پاسداشت زبان فارسی و تبدیل کردن آن به زبان علم به انجام رسانده است. ما امیدواریم که این طرح با استقبال خوبی از سوی دانشگاه‌ها مواجه شود تا بتوانیم با همکاری و حمایت آنان، تعداد بیشتری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی را از مزایای آن بهره‌مند سازیم.

_x000D_

 

_x000D_

از جمله اهدافی که از راه‌اندازی این سامانه عنوان کردید ایجاد عدالت در دسترسی به منابع و استادان و همچنین صرفه‌جویی در زمان و هزینه دانشجویان است، در ارتباط با چگونگی وصول به این اهداف توضیح فرمایید.

_x000D_

با توجه به توسعه تحصیلات تکمیلی در نقاط مختلف کشور، ما از طریق راه‌اندازی این سامانه و ارائه آموزشهای الکترونیکی، سعی کردیم که فارغ از مرزهای جغرافیایی و با استفاده از اینترنت، پاسخگوی تمامی دانشجویان سراسر کشور باشیم. از طرف دیگر، این شیوه آموزش این امکان را برای دانشجویان فراهم می‌کند که در زمان و هزینه‌های خود در تهیه رساله و پایان‌نامه‌ها صرفه‌جویی کنند.

_x000D_

 

_x000D_

دانشجویان از چه طریقی می‌توانند به منابع موردنیازشان که به آن اشاره کردید دسترسی یابند؟

_x000D_

برای تسهیل دسترسی و تهیه منابع مورد نیاز دانشجویان، در مرکز نشر دانشگاهی و سایر نهادهای مسئول دیگر، راهکارهایی در دست اجراست از جمله اینکه ما در مرکز نشر دانشگاهی در حال تهیه بانکهای اطلاعاتی مناسبی از منابع مرجع و مجلات هستیم و در حال حاضر نیز مرکز نشر توانسته با راه‌اندازی سامانۀ نشریات الکترونیکی بیش از 150 مجله فارسی زبان را گردآوری نماید و در تلاش هستیم تا این میزان را به 600 نسخه برسانیم. البته سایر مراکز نیز نظیر پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات و مرکز ISC بانکهای اطلاعاتی مناسبی را گردآوری نموده در اختیار دانشجویان و محققان قرار داده‌اند.

_x000D_

 

_x000D_

متقاضیان چگونه می‌توانند دراین دوره‌های آموزشی ثبت‌نام کنند؟

_x000D_

تمامی دانشجویان و پژوهشگران متقاضی ثبت‌نام در دوره آموزش الکترونیکی رساله‌نویسی می‌توانند به سایت مرکز نشر دانشگاهی به نشانی www.iup.ac.ir مراجعه نموده به سایت آموزش الکترونیکی رساله‌نویسی (آمال) متصل شوند. البته ما در تلاش هستیم که با ارتباط با دانشگاهها و برخورداری از حمایتهای آنان، ثبت‌نامها را به صورت گروهی انجام نموده و بدین طریق، دانشجویان را از تخفیفات ثبت نام گروهی بهره‌مند سازیم.

_x000D_

 

_x000D_

 

_x000D_

 

_x000D_

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *