کارگاه آموزشی تحلیل گفتمان
این کارگاه بر اساس تجربیات حاصل از سالهای متمادی تدریس «تحلیل گفتمان» برای رشتههای مختلفی چون زبانشناسی، ارتباطات، علوم سیاسی و تاریخ در مقطع تحصیلات تکمیلی تنظیم شده است. تحلیل گفتمان روش تحلیلی کیفی است که در دهههای اخیر رواج یافته است زیرا دارای قابلیت تبیینی فوقالعادهای است. در حقیقت، هر جا که به نوعی با کاربرد زبان چه بهصورت نوشتار یا گفتار سروکار داشته باشیم میتوان از آن برای تحلیل سود جست. حتی در بعضی از رویکردهای پساساختگرایانه به گفتمان میتوان از این روش برای تحلیل پدیدهها و تحولات کلان اجتماعی و تاریخی نیز بهره برد.
متأسفانه به دلیل قدیمی بودن سرفصلهای بسیاری از رشتههای علوم انسانی در ایران، تحلیل گفتمان بهصورت درسی مستقل به دانشجویان ارائه نمیشود. بهعلاوه، گوناگونی رویکردهای تحلیل گفتمانی و فراوانی منابع مرتبط با این روش، حتی به زبان فارسی، باعث میشود که معمولاً علاقمندان در ابتدای کار در میان این رویکردها و منابع سردرگم شوند. ازاینرو، لازم است مبانی و کلیات تحلیل گفتمان بهصورت کارگاهی معرفی شود تا علاقمندان بتوانند در صورت نیاز با مطالعۀ بیشتر از آن در پژوهشهای خود بهعنوان چارچوب نظری و روش بهره گیرند. لذا هدف این کارگاه ارائۀ کلیات و ترسیم خطوط اصلی این روش است، بهنحویکه مخاطب بتوانند متناسب رشتۀ تحصیلی و موضوع پژوهش خود روش مناسبی را برگزیند.
این دوره از سهشنبه 22 تیرماه 1400 در شش جلسه برگزار میشود. علاقمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن 09021742796 تماس بگیرند.
برای ثبت نام ، اینجا کلیک کنید