اخبار مرکز

گفتگوی دکتر محمدمهدی طهرانچی با خبرگزاری ایبنا

دكتر محمدمهدی طهرانچی در گفت‌وگو با خبرگزاری كتاب ايران (ايبنا)، گفت: يكی از علل كاهش سرانه كتابخوانی در كشور، تامين نشدن خوراك فكری مردم است. نوع مطالعه و جذب افراد به كتابخوانی بايد از پيش دبستان برای بچه‌ها فرهنگ‌سازی شود.

وی ادامه داد: از ديگر دلايل بی‌نيازی عموم به كتابخوانی، برنامه‌ريزی نامناسب نظام آموزشی، صدا و سيما، مطبوعات و آموزش عالی كشور است. هر نهاد و سازمانی بايد در برنامه‌های خود جايی برای ترويج فرهنگ كتابخوانی اعضا داشته باشد. 

طهرانچی در ادامه افزود: آيا می‌دانيد چند كتابخانه دانشگاهي كشور در كنار كتاب‌هاي تخصصی و درسی، كتاب عمومی ارايه می‌دهند و چه تعداد دانشجويان از اين آثار استفاده می‌كنند؟ پاسخ مشخص است، ارايه كتاب‌های عمومی در كتابخانه‌های دانشگاهی بسيار محدود است.

مدير مسوول مركز نشر دانشگاهي با تاكيد بر اهميت تدوين برنامه ملی برای افزايش سرانه مطالعه، يادآور شد: اين برنامه نيازمند شاخص‌هايی براي افزايش سطح مطالعه است و برای اجرايی شدن آن، تمام نهادها و سازما‌ن‌ها دارای وظايفی برای ترويج فرهنگ كتابخوانی خواهند شد.

وی با اشاره به افزايش كاربرد اينترنت، بازی‌های رايانه‌ای، ماهواره و برنامه‌های تصويری صدا و سيما در جامعه، گفت: متاسفانه اين برنامه‌ها فضای خالی كتابخوانی را در كشور پُر كرده اند.

طهرانچی درباره نقش ناشران براي ترويج فرهنگ كتاب و كتابخوانی گفت: ناشران يكی از حلقه‌های وصل بازار نشر به‌شمار می‌روند و در برنامه ملی دارای جايگاهی پررنگ خواهند بود. امروز، علاوه بر كتابخوانی، فرهنگ نگارش نيز مشكل دارد؛ چرا كه تعداد اهالی قلم در حوزه‌های مختلف محدود و آثار به لحاظ محتوايی ضعيف و نيازمند توجه بيشترند. 

رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه 29 تير در ديدار با جمعی از مسوولان كتابخانه‌های بزرگ و عمومی با اشاره به سابقه کهن و تاریخی ملت مسلمان ایران در تولید کتاب و کتاب‌خوانی، شرایط کنونی تولید و شمارگان کتاب و آمارهای مطالعه کتاب را در کشور راضی کننده ندانستند.

_x000D_

 

_x000D_

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *