دسته‌بندی نشده

دکتر حسن سودمند افشار، رئیس مرکز نشر دانشگاهی در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران ” ایسنا ” خبر داد

رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم گفت: بر اساس بررسی‌های انجام‌ شده، درآمدهای اختصاصی و تولید محتوای این مرکز در دو سال اخیر به ترتیب ۵ و ۷ برابر افزایش یافته و رضایت کارکنان مجموعه به ۹۰ درصد رسیده است.

حسن سودمند، رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مرکز نشر دانشگاهی با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با هدف تدوین کتب درسی دانشگاهی در سال ۱۳۵۹ تأسیس شد و در سال ۱۳۸۲ به‌طور رسمی به وزارت علوم ملحق شد و همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این مرکز را می‌توان معتبرترین و شناخته‌شده‌ترین نشر دانشگاهی کشور دانست که تولید اکثر کتب درسی و آثار دانشگاهی مورد تدریس در رشته‌های مختلف را بر عهده دارد.

رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم ادامه داد: اخیراً طی تفاهم‌نامه‌ای با معاونت آموزشی وزارت علوم، مقرر شد ۱۰ جلد کتاب با سرفصل‌های وزارت علوم تدوین شود که در دو مرحله انجام شد.

وی با اشاره به رشد چشمگیر مرکز نشر دانشگاهی در ابعاد مختلف، افزود: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، درآمدهای اختصاصی و تولید محتوای این مرکز در دو سال اخیر به ترتیب ۵ و ۷ برابر افزایش یافته است و رضایت کارکنان مجموعه به ۹۰ درصد رسیده است. همچنین طبق ارزیابی سه داور وزارت علوم، در زمینه‌های ایفای مسئولیت اجتماعی، تکریم همکاران و نویسندگان، مدیریت منابع و بهره‌وری، موفق به کسب رضایت حداکثری شده‌ایم.

سودمند در ادامه گفت: توانستیم با افزایش درآمدهای مرکز، نشر دانشگاهی را از یک مرکز زیان‌ده به واحدی با ارزش افزوده مناسب تبدیل کنیم که خدمات ارزشمندی به جامعه ارائه می‌دهد.

رئیس مرکز نشر دانشگاهی با اشاره به حرکت این مرکز به‌سوی تولید آثار علمی چندرسانه‌ای بیان کرد: سال گذشته از کتابی درباره گونه علمی زبان فارسی به دو زبان فارسی و انگلیسی و به‌صورت چندرسانه‌ای رونمایی شد. این کتاب شامل فایل‌های صوتی و متنی است که با توجه به سلایق جامعه تهیه شده است.

وی افزود: تألیف کتب درسی و تولید آثار علمی، دو مأموریت اصلی نشر دانشگاهی وزارت علوم است. همچنین معرفی مشاهیر و نویسندگان نیز از جمله وظایف این سازمان به شمار می‌آید و در همین راستا کتاب‌های مرتبط تدوین می‌شود.

رئیس مرکز نشر دانشگاهی در خصوص اهمیت تولید کتاب‌های دانشگاهی گفت: تولید کتاب‌های دانشگاهی یکی از ارکان مهم نظام آموزشی است که نقش قابل توجهی در جهت‌دهی به آموزش دارد. ماهانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کتاب به این مرکز معرفی می‌شوند و با توجه به سیاست کیفیت‌گرایی مرکز، این کتاب‌ها ارزیابی و در صورت تأیید، منتشر خواهند شد. شورای کارشناسی با حساسیت بالایی نسبت به انتخاب کتاب‌ها اقدام می‌کند و برگزاری این شورا تأثیر مهمی بر افزایش کیفیت آثار این مرکز داشته است، به‌گونه‌ای که تولید کتاب‌های چاپ اولی، چاپ متعدد و کتاب‌های کاغذی و الکترونیکی تا ۷ برابر افزایش یافته است.

سودمند در پاسخ به پرسشی درباره نرخ پذیرش کتاب در مرکز نشر دانشگاهی گفت: نرخ پذیرش کتاب در مرکز حدود ۱۰ درصد است. کتاب‌ها به‌صورت واقعی توسط گروه پژوهشی داوری می‌شوند و در صورت نیاز، تعداد داوران تا ۴ نفر نیز افزایش می‌یابد. همچنین در راستای تولید کتاب‌های فاخر، تاکنون ۳۵ فرهنگ واژگان در رشته‌های مختلف نظیر زمین‌شناسی، شیمی و کشاورزی تولید شده است.

وی در پایان گفت: امسال پروژه‌ای در بخش کشاورزی با همکاری ۲۴۵ نویسنده در دست تدوین داریم که به‌صورت یک ابرپروژه در چندین جلد منتشر خواهد شد. نهضت تولید کتاب در مرکز نشر دانشگاهی شکل گرفته است و امیدواریم با تداوم حمایت‌های وزارت علوم، این روند را ادامه دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *