اخبار مرکز

تمدید سیزدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی تا ۱۸ بهمن‌ماه با همکاری مرکز نشر دانشگاهی

کاظم آرمان‌پور، مدیرمسئول انجمن ناشران دانشگاهی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به برگزاری سیزدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی اظهار کرد: این نمایشگاه بنا به پیشنهاد ناشران دانشگاهی و مدیران کتابخانه‌های تخصصی و دانشگاهی و با توجه به ناپایداری اینترنت، اختلال در ارسال پیامک و همچنین تعطیلی ادارات و دانشگاه‌ها در برخی استان‌ها، پس از پایان بازه اولیه، تا ۱۸ بهمن‌ماه تمدید شد تا فرصت کافی برای بهره‌مندی همه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی از این رویداد تخصصی فراهم شود.

وی افزود: نمایشگاه از ۲۸ دی‌ماه تا ۸ بهمن‌ماه آغاز به کار کرد و در این دوره، بیش از ۳۳ هزار و ۳۰۰ عنوان کتاب دانشگاهی دارای مجوز و اعلام وصول از سال ۱۳۹۹ تاکنون، با هدف تجهیز و به‌روزرسانی منابع کتابخانه‌های دانشگاهی و تخصصی، از سوی ناشران دانشگاهی عرضه شده است.

آرمان‌پور با اشاره به اینکه ناشران می‌توانند از طریق بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران، اطلاعات کتاب‌ها و وضعیت عرضه را به‌روزرسانی کنند، گفت: این نمایشگاه به‌صورت کاملاً مجازی و از طریق پرتال پند دانشگاهی به نشانی VABF.IR برگزار می‌شود.

به گفته وی، این پرتال صرفاً بستری برای فروش مقطعی کتاب نیست، بلکه به‌عنوان یک زیرساخت پایدار و ویترین تخصصی نشر دانشگاهی عمل می‌کند و با تسهیل دسترسی کتابخانه‌ها و مراکز علمی سراسر کشور، امکان معرفی نظام‌مند تولیدات علمی، جست‌وجوی هدفمند، مقایسه و ثبت سفارش را فراهم می‌سازد. در این چارچوب، مرکز نشر دانشگاهی نیز با همکاری در تأمین و عرضه آثار علمی معتبر، اطلاع‌رسانی به جامعه دانشگاهی و همراهی در توسعه این بستر، نقش مؤثری در تقویت کارکرد نمایشگاه و حمایت از زنجیره تأمین کتاب دانشگاهی ایفا کرده است.

مدیرمسئول انجمن ناشران دانشگاهی ادامه داد: در این دوره، مبلغ ۲۰ میلیارد ریال از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتابخانه‌ها برای خرید کتاب دانشگاهی اختصاص یافته است، در حالی که مجموع درخواست‌های ثبت‌شده کتابخانه‌ها حدود ۲۷ میلیارد ریال بوده است.

وی با اشاره به گزارش‌های ثبت‌شده در سامانه تصریح کرد: تاکنون بیش از ۶۵ میلیارد ریال کتاب دانشگاهی از سوی کتابخانه‌ها انتخاب یا خریداری شده و با توجه به زمان‌بر بودن فرآیند تأمین اعتبار در برخی کتابخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، روند تسویه سفارش‌ها به‌صورت تدریجی در حال انجام است.

آرمان‌پور همچنین از همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اختصاص بودجه و اطلاع‌رسانی به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی قدردانی کرد و گفت: این همکاری، در کنار مشارکت نهادهایی همچون مرکز نشر دانشگاهی، نقش مؤثری در تقویت کارکرد نمایشگاه و تسهیل دسترسی مراکز علمی به منابع تخصصی داشته است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت تشکیل شورای نشر دانشگاهی ابراز امیدواری کرد: با ایجاد این شورا، زمینه هماهنگی میان دستگاه‌های ذی‌ربط، سیاست‌گذاری منسجم‌تر، استمرار حمایت‌ها و ایجاد سازوکارهای پایدار برای تقویت و ساماندهی نشر دانشگاهی فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *