اخبار مرکز

نهمین وب‌نشست تخصصی اصطلا‌ح‌شناسی و واژه‌گزینی مرکز نشر دانشگاهی با موضوع «ایجاد هستی‌شناسی از اصطلاح‌نامه» برگزار می‌شود

نهمین وب‌نشست تخصصی اصطلا‌ح‌شناسی و واژه‌گزینی مرکز نشر دانشگاهی، با همکاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی و انجمن زبانشناسی ایران، چهارشنبه ششم بهمن 1400 ساعت 18 برگزار می‌شود

در این جلسه خانم دکتر ملوک‌السادات حسینی بهشتی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات، با موضوع «ایجاد هستی‌شناسی از اصطلاح‌نامه» سخنرانی می‌کنند.

هستی‌شناسی، مفاهیم مشترک مورد استفاده برای توصیف و ارائه یک حوزه از دانش را معین می‌کند و می‌تواند مبنایی برای سازماندهی و مدیریت دانش در یک دامنه موضوعی خاص باشد. اصطلاح‌نامه به لحاظ دارا بودن اطلاعات معنایی و ساختار سلسله مراتبی مفاهیم و نیز روابط معنایی میان آ‌نها منبع مناسبی برای ساخت هستی‌شناسی است.  

در یک نمونه، طراحی مفهومی هستی‌شناسی با استفاده از روش «مت آنتولوژی» و بر اساس مفاهیم و روابط موجود در اصطلاح‌نامه انجام شد، اطلاعات آن از محیط اصطلاح‌نامه‌ای به طور خودکار به نرم‌افزار «پروتژه» منتقل شد، و سپس روابط معنایی آن گسترش یافت.

علاقمندان برای شرکت رایگان در این نشست تخصصی می‌توانند از لینک زیر استفاده کنند:

https://online.itland.org/b/37g-o0u-vbz-btm

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *